FAIL (the browser should render some flash content, not this).


Fisa Tehnica a Produsului IMPERMAX.

Recomandari de aplicare si proiectare ale produsului IMPERMAX:

 Balcoane

 Bai(dusuri)

 Pardoseli cu trafic pietonal

 Scari, stadioane, tribune

 Canale şi rezervoare de apă.


Avantajele produsului IMPERMAX :

 Aderă excelent la majoritatea tipurilor de suprafeţe.

 Rezistă la mişcări şi fisuri în substraturi.

 Rezistă la impact şi abraziune.

 Rezistenţă excelentă la apă şi la micro-organisme.

 Rezistent la variaţii de temperatură. Membrana IMPERMAX îşi păstrează caracteristicile într-o gamă de temperaturi între - 50 ºC şi + 100 ºC.

 Impermax este 100% hidroizolant, dar permite difuzia vaporilor prin el.

 Rezistenţă mare la agenţi chimici (produse de curăţare etc.).

Disponibilitatea produsului IMPERMAX :

 Bidoane de 6, 10 si 25 Kg.

 Culori: Rosu inchis, Gri, Rosu clar, Alb, Negru, Aproape orice culoare RAL.

 Durata de depozitare a produsului: 1 an de la data producţiei.

Caracteristicile produsului IMPERMAX :

 Continut de substante solide 90%.

 Vascozitatea la 20ºC - 500mPa s

 Punct de autoprindere (recipient inchis)- 37 ºC

 Ore intre aplicarea straturilor - 4

 Temperatura de lucru -50 ÷ +90 ºC

 Duritatea A70

 Rezistenta la rupere 127Kp/cm2

 Elongatia / Intinderea 421%

Proprietatile produsului IMPERMAX :

 Permite trafic pietonal greu.

 Complet stabil când este aplicat pe substraturi structurale (cum ar fi cele din beton).

 Înaltă rezistenţă în mediul exterior şi la radiaţii UV.

 Nu permite alunecarea. Rezistent la impact, elactic, anti-prafuire.

 Stabil în apă chiar în contact permanent cu aceasta.

 Produs certificat sub Directiva 98/83/CE pentru produse în contact cu apa pentru consum uman (potabilă).

 Poate fi aplicat la temperaturi joase sau în medii cu mare umiditate relativă.Membrana din cauciuc lichid (răşină poliuretanică monocomponentă)

IMPERMAX este un produs lichid de hidroizolaţii care, după polimerizare formează o membrană elastomerică de natură poliuretanică, ce rezistă la radiaţii UV şi este capabilă să facă faţă la mişcări şi deformări severe ale substratului.
Poate fi aplicat foarte uşor pe suprafeţe diferite (beton, mortar, cărămidă, ceramică, membrane bituminoase, oţel, tablă zincată, aluminiu), asigurînd o membrană continuă ce rezistă expunerii exterioare şi are o aderenţă excelentă la substrat.


Faţă de membranele lichide tradiţionale (cele acrilice) folosite în hidroizolaţii, oferă următoarele avantaje:
 • rezistenţă la apă. Poate fi în contact permanent cu apa deoarece nu se emulsionează. Acest produs este certificat pentru a fi folosit în contact cu apa potabilă pentru consum uman.
 • Întărire rapidă (chiar în situaţii de temperaturi scăzute şi umiditate relativă ridicată).
 • Permite traficul pietonal direct pe produs, fără a mai fi nevoie de o protecţie specială.
 • Impermax nu necesită nici o armare interioară pe bază de ţesături - plase sau straturi neţesute (geotextile), chiar dacă acestea pot fi potrivite în zonele foarte expuse.
 • Aspectul său strălucitor - ne-termoplastic nu permite aderenţa prafului şi înmuierea membranei în perioadele fierbinţi.

 • Produsul poate fi aplicat folosind sistemele uzuale (trafalete, pensulă şi sisteme de pulverizare airless). Nu necesită amestecări deosebite deoarece este un produs mono-component).


  Produsul trebuie să fie aplicat în cantităţi între 1,5 şi 2 kg/m2, ceea ce duce la formarea unei membrane groase de 1,4 şi 1,9 mm. Ideal, trebuie să fie aplicat în 2 straturi separate, având cel mai bine, culori diferite (asigurându-vă că pe fiecare strat este aplicată suficientă cantitate de produs).  Este important a se amesteca bine produsul înainte de a-l aplica, prin folosirea unui mixer electric, cu viteză mică (evitând ca să se antreneze prea mult aer în răşină). Este de asemenea necesar să lăsaţi produsul să se odihnească timp de câteva minute astfel încât bulele de aer să dispară. Este posibil, ca în scopul micşorării vâscozităţii produsului, să adăugaţi până la 10% diluanţi (pentru aceasta vedeţi fişa tehnică a diluanţilor recomandaţi).
  Produsul poate fi aplicat chiar pe vreme rece / umedă.
  În caz că plouă chiar înainte ca produsul să se întărească, aceasta nu va altera calitatea membranei, deşi picăturile de ploaie pot lăsa pete pe suprafaţă, ceea ce ar necesita un alt strat final pentru a le uniformiza.
  În cazul unor temperaturi foarte joase sau dacă este important să existe un timp foarte scurt de întărire, se recomandă a se folosi acceleratorul PUR CAT (v. fişa tehnică).
  Diluarea produsului şi curăţarea materialelor se face cu diluant. Este cel mai bine a se folosi diluanţi recomandaţi de noi.
  Este posibil ca absorbtia pardoselilor sa fie diferita în diferite zone, astfel încât pot fi necesare straturi suplimentare în anumite locuri.
  Suporturile pe care se aplica trebuie sa fie întotdeauna uscate si curate.
  Cel mai bine este ca întotdeauna sa aplicati întâi un strat de PU PRIMER pentru a îmbunatati aderenta. În variantele colorate, înainte de aplicare este important a se omogeniza corect produsul folosind un mixer electric. Diluarea produsului si curatarea instrumentelor va fi facuta cu solventi. Se recomanda a se folosi diluantul PU Solvent din gama Rayston. Temperatura de aplicare: + 10 º C