FAIL (the browser should render some flash content, not this).


Fisa Tehnica a Produsului PAVIFLEX.

Recomandari de aplicare si proiectare ale produsului PAVIFLEX:

 Locuinte

 Construcţii industriale şi depozite.

 Coridoare.

 Birouri.

 Restaurante.

 Încăperi în spitale.

 Spaţii comerciale / trade shows.


Avantajele produsului PAVIFLEX :

 Pregătire, aplicare şi întărire rapide.

 Fără diluant / solvent.

 Rezistent la frecare şi zgâriere.

Proprietatile produsului Paviflex :

 Culori: Roşu / Verde / Gri (alte culori la cerere).

 Disponibilitate: kituri din 2 componente.

 Depozitare: produsul se păstrează între +10 şi +30ºC.

Date Tehnice ale produsului PAVIFLEX:

 Densitate: +/- 1,3

 Compoziţie: 100% poliuretan (fără solvent).

 Grosime: Se poate aplica Paviflex într-o grosime între 2 – 8 mm.

 Întindere: 100% (conform DIN 53.455)

 Duritatea: 80 Shore A (după 28 zile la 20ºC).

 Rezistenţa chimică: Rezistenţă excelentă la majoritatea produselor de curăţare ca şi la dezinfectanţii folosiţi în spitale, la uleiuri, diferiţi acizi şi baze.

Timpul de uscare al produsului PAVIFLEX :

 Inainte de finisarea sa cu COLODUR sau PAVIDUR: In cazul unui sistem autonivelant se asteapta intre 8 si 48 ore, la 20ºC. In cazul mortarelor de reparatii sau ca material de umplere se asteapta intre 30 si 90 minute la 20ºC.
Dupa finisarea cu COLODUR sau PAVIDUR, se recomanda a se astepta timp de 24 de ore inainte de a permite circulatia pesoanelor pe suprafata tratata. Duritatea maximaa se obtine dupa 7 – 15 zile (functie de temperatura).
PAVIFLEX – răşină poliretanică colorată auto-nivelantă. 100% solide

Condiţii de aplicare. Produsul este disponibil în kituri, gata pentru a fi amestecate. Consumul depinde de nere­gulari tă ţi le suportului pe care se face aplicarea.
Pe o suprafata perfect plana si neteda: 1,3 Kg de amestec A/B per mm şi per m2.

Suportul de tratat trebuie sa aiba cel putin urmatoarele proprietati mecanice:
 • Coeziunea: minim 1,5 Mpa.
 • rezistenta la compresiune: minim 25 Mpa.

 • Suportul trebuie sa fie total fara presiune de apa sau vapori, cat timp produsul se intareste pana ajunge la duritatea finala.

  Pregatirea suportului de aplicare :
  Aspectul şi duritatea finale ce se obţin cu sistemul PAVIFLEX , vor depinde de grija şi atenţia dedicate din timpul aplicării. Suportultrebuie să fie curat, uscat şi fără zone ce au aderenţă mică sau nu au deloc. Cel mai important, este că trebuie să fie fără urme de pete de ulei, grăsimi, produse întărite sau orice substanţă ce poate împiedica aderenţa. În anumite situaţii poate fi necesar a se trata mecanic suportul, până ce va avea o anumită rugozitate. Pe majoritatea suporturilor se reco manda folosirea de Humidity Primer (300 g/m2). În situaţiile unei aderenţe slabe datorită unei lipse de porozitate a suportului, se recomandă a se aplica mai întâi un strat de PU Primer.
  Poate fi aplicat foarte uşor pe suprafeţe diferite (beton, mortar, cărămidă, ceramică, membrane bituminoase, oţel, tablă zincată, aluminiu), asigurînd o membrană continuă ce rezistă expunerii exterioare şi are o aderenţă excelentă la substrat.


  Amestecarea:
  Finisaj auto-nivelant: Mai întâi se amestecă cu atenţie componenta A, cu ajutorul unui mixer electric cu viteză mică de rotaţie, fiind atenţi a nu se introduce aer în exces. Se adauga cu grija componenta B si se amesteca pentru cel putin 3 minute. Se toarna recipientul intr-un recipient nou si se amesteca ceva timp (astfel se evita orice problema datorita lipsei de omogenitate dintre componentele din rasina).
  Mortar: Dupa ce se combina si se amesteca componentele A si B timp de 2 minute, se adauga fillerii si se continua amestecarea inca 2 minute. Se toarna amestecul intr-un recipient nou si curat si se continua a se amesteca inca alte 2 minute.
  Curatarea:
  Se recomanda curatarea instrumentelor imediat dupa folosire, folosind RAYSTON Solvent. Petele etc. pot fi indepartate cu K Paint Stripper.
  Aplicare:
  Se intinde amestecul pe suprafata de tratat cu o gletiera cu dinti. Este important sa folositi pantofii cu cuie si sa folositi o rola cu ace pentru dezaerare. Din momentul amestecarii, produsul poate fi folosit in urmatoarele 40 de minute (la 20ºC). Durata de viata a produsului scade pe masura cresterii temperaturii, si pe masura ce cantitatea de produs amestecat creste.


  Produsul trebuie să fie aplicat în cantităţi între 1,5 şi 2 kg/m2, ceea ce duce la formarea unei membrane groase de 1,4 şi 1,9 mm. Ideal, trebuie să fie aplicat în 2 straturi separate, având cel mai bine, culori diferite (asigurându-vă că pe fiecare strat este aplicată suficientă cantitate de produs).  Este important a se amesteca bine produsul înainte de a-l aplica, prin folosirea unui mixer electric, cu viteză mică (evitând ca să se antreneze prea mult aer în răşină). Este de asemenea necesar să lăsaţi produsul să se odihnească timp de câteva minute astfel încât bulele de aer să dispară. Este posibil, ca în scopul micşorării vâscozităţii produsului, să adăugaţi până la 10% diluanţi (pentru aceasta vedeţi fişa tehnică a diluanţilor recomandaţi). Produsul poate fi aplicat chiar pe vreme rece / umedă. În caz că plouă chiar înainte ca produsul să se întărească, aceasta nu va altera calitatea membranei, deşi picăturile de ploaie pot lăsa pete pe suprafaţă, ceea ce ar necesita un alt strat final pentru a le uniformiza. În cazul unor temperaturi foarte joase sau dacă este important să existe un timp foarte scurt de întărire, se recomandă a se folosi acceleratorul PUR CAT (v. fişa tehnică). Diluarea produsului şi curăţarea materialelor se face cu diluant. Este cel mai bine a se folosi diluanţi recomandaţi de noi.
  Este posibil ca absorbtia pardoselilor sa fie diferita în diferite zone, astfel încât pot fi necesare straturi suplimentare în anumite locuri. Suporturile pe care se aplica trebuie sa fie întotdeauna uscate si curate. Cel mai bine este ca întotdeauna sa aplicati întâi un strat de PU PRIMER pentru a îmbunatati aderenta. În variantele colorate, înainte de aplicare este important a se omogeniza corect produsul folosind un mixer electric. Diluarea produsului si curatarea instrumentelor va fi facuta cu solventi. Se recomanda a se folosi diluantul PU Solvent din gama Rayston. Temperatura de aplicare: + 10 º C