FAIL (the browser should render some flash content, not this).Radcon Formula #7 este o soluţie de silicat, modificată biochimic, ce asigură o hidroizolaţie îndelungată şi durabilitate betonului.
Acesta penetrează betonul şi reacţionează cu calciul din beton şi apa, pentru a forma un gel de hidrat de silicat de calciu insolubil în apă, pentru umplerea fisurilor, porilor şi capilarităţilor. Gelul realizează un obstacol în stratul de suprafaţă, împotriva penetrării apei şi a altor impurităţi cum ar fi ionii de clor.
Radcon Formula #7 etanşează fisurile de până la 2 mm. Produsul rămâne activ în masa de beton, reacţionând cu apa, pentru a asigura proprietăţi de impermeabilitate şi contra microfisurilor ce pot apărea ulterior.
Radcon Formula #7 s-a dezvoltat progresiv încă din 1975 şi şi-a dobândit o reputaţie remarcabilă în peste 60 de ţări. Acceptarea produsului Radcon Formula #7, a fost dată de performanţele sale unice la locurile de aplicare, fiind folosit în prezent la realizarea unor proiecte de importanţă mondială.


Conceptul care stă la baza inventării produsului Radcon Formula #7 este acela de a lucra cu betonul, deoarece acesta are proprietăţi de etanşare. Prin această interacţiune Radcon Formula #7 face ca betonul să devină impermeabil, atât în masa de beton cât şi în crăpături, ceea ce reprezintă cel mai mare avantaj.
Până acum proiectanţii recomandau o membrană (un strat protector) de acoperire a betonului. Apoi, pentru protejarea membranei împotriva influenţelor de mediu şi mecanice, adesea mai este necesar un alt strat protector, care mai introduce o variabilă. În procesul de construcţie, orice protecţie de suprafaţă devine vulnerabilă la avarierea generată de alţi factori exteriori.
Radcon Formula #7 se poate aplica direct pe beton, eliminindu-se astfel necesitatea stratului protector final. Deoarece în ecuaţia de hidroizolaţie există acum doar o singură variabilă, dacă apar infiltraţii pe durata de viaţă a structurii de beton, reparaţia se poate face chiar pe betonul propriu-zis.Radcon Formula #7 este garantat 15 ani
pentru construcţii noi pentru suprafeţele tratate numai dacă aplicarea a fost realizată de personal autorizat de producător. Pentru lucrările noi de infrastructură garanţia acordată este de 20 de ani. Garanţia se acordă prin contract de garanţie iar, pentru lucrările mai mari de 500 mp, este susţinut printr-un contract asemănător între beneficiar şi Radcrete Pacific Pty Ltd Australia.
Garanţia şi răspunderea expiră după ce s-a scurs perioada de garanţie din momentul (ziua) cumpărării produsului.
Dacă Radcon Formula #7 nu îsi îndeplineşte caracteristicile în conformitate cu garanţia, societatea care a oferit garanţia va furniza beneficiarului cantitatea livrată iniţial sau atât cât consideră ea, cea necesară pentru rezolvarea problemei. Răspunderea pe care producătorul şi distribuitorul o vor avea va fi de cel mult valoarea produselor cumpărate, nefiind răspunzători de cheltuieli suplimentare cum ar fi pentru daunele rezultate sau cele pentru activităţi conexe cum ar fi îndepărtarea materialelor ce acoperă suprafeţele tratate, cheltuielile cu forţa de muncă pentru efectuarea reparaţiilor sau de înlocuire a altor materiale de construcţii etc.