FAIL (the browser should render some flash content, not this).


Fibre STAVON tip F

Fibrele din polipropilena au o rezistenta reziduala la crapaturi si sunt în general utilizate la aplicatiile exterioare la lucrari ce necesita rezistenta si putere precum drumuri din beton, porturi, docuri, sosele, pardoseli industriale etc. Fibrele F sunt ideale pentru aplicatiile la traficul greu, conferind rezistenta la abraziune. Fibrele F dau rezultate optime daca grosimea betonului este mai mare de 8 cm (3”). Aceste fibre dispersate necesita o operatie de amestecare mecanica de 5 minute pentru a se distribui corespunzator în amestec. Folosind fibrele F se va obtine o mai buna rezistenta la spargere si la impact, precum si proprietati anti-fisura si de impermeabilizare. Fibrele F sunt o solutie buna pentru plasele de armare, unde se folosesc ca sistem secundar de armare. Deoarece confera rezistenta structurala si rezistenta la cutremure, fibrele F sunt foarte folosite la grinzi si coloane.


Fibre STAVON tip M

Fibrele multifilament sunt folosite pentru aplicatii interioare precum placi, terase, aplicatii cu mortare, ipsos / gips. Fibrele M se pot amesteca atât manual, cât si mecanic. Principalele proprietati ale fibrelor M sunt reducerea formarii de tasari plastice si fisuri de contractie si marirea aderentei la suprafata suport. De aceea, în multe situatii fibrele M pot înlocui plasa de armare. Mai mult, aceste fibre au bune proprietati de rezistenta la foc în structurile de buna calitate





Aplicatii ale Fibrelor STAVON

Crapaturile sunt principalul motiv pentru distrugerea suprafetelor de beton.
Ele creeaza centre de slabiciune în beton si permit elementelor agresive sa patrunda în beton si sa îi deterioreze armatura si matricea.

    Folosind fibrele STAVON cresteti:
  • Rezistenta la înghet / dezghet a betonului;
  • Durata de viata a elementelor tratate;
  • Rezistenta la compresiune, la întindere, la încovoiere si la abraziune a betonului.
    Folosind fibrele STAVON scadeti:
  • Formarea de microfisuri si crapaturi;
  • Permeabilitatea apei si a agentilor chimici;
  • Riscul de segregare a betonului.