FAIL (the browser should render some flash content, not this).


Fisa Tehnica a Produsului MASTERstop.

Recomandari de aplicare si proiectare ale produsului MASTERstop:

 Rosturi de lucru orizontale si verticale dintre betoane vechi si noi

 Pe suprafete plane sau neregulate (fiind flexibil, se poate mula pe orice neregularitate a suprafetei).

 Etansarea rosturilor si spatiilor ce se pot crea la turnarea betonului, in special la imbinarea dintre elementele orizontale si cele verticale: imbinarea dintre peretii verticali si pardoselile subsolurilor, bazinelor, piscinelor, statiilor de decantare / epurare.

 Etansarea rosturilor dintre placi.

 Etansarea spatiilor ce apar la trecerea tevilor si conductelor prin beton (se monteaza in jurul tevii/conductei).


Avantajele produsului MASTERstop :

 MASTERSTOP se lipeste direct pe radier spre deosebire de benzile de PVC care trebuiau inglobate jumatate in radier si ulterior jumatate in peretele vertical.

 Continuitatea la capete se realizeaza prin simpla petrecere cu 5-10 cm in plan orizontal, eliminandu-se astfel operatiile suplimentare de imbinare prin lipire la cald.

 Eficacitatea acestui produs este data de continutul de 75% bentonita care asigura proprietatea activa de expandare in contact cu apa din beton, implicit a calitatii de sigilare a rosturilor.

 Pentru o instalare usoara si sigura nu este necesara sudarea cordonului.

 Nu este necesara suprapunerea.

 Etansarea este avantajoasa dpdv costuri.

 Rezista la presiuni de 2-5 bari (20-50 m coloana de apa).

Precautii ale produsului MASTERstop :

 MASTERSTOP nu este un produs destinat etansarii rosturilor de dilatare-contractie.

 Depozitarea se face numai la temperaturi pozitive (nu este permisa inghetarea produsului).MASTERstop - Cordon expandabil pentru etansarea rosturilor de lucru (de constructie)

Banda flexibila, expandabila in contact cu apa, pentru oprirea infiltratiilor prin rosturile si spatiile ce se pot crea la turnarea betonului. MASTERSTOP este creat special pentru a inlocui benzile clasice (tole) din PVC.
Datorita compozitiei sale – cauciuc natural si bentonita - MASTERSTOP are o dubla actiune, ceea ce il face superior oricaror altor materiale de etansare pentru rosturi.
Intr-o prima faza, datorita elasticitatii sale creeaza un efect de etansare intre cele doua suprafete. In faza a doua MASTERSTOP absoarbe apa din beton si expandeaza in rost, marind astfel presiunea de etansare si prevenind orice scurgere / infiltratie de apa.
Odata ce incepe procesul de expandare, orice deschidere a rostului datorata unei forte externe nu mai este posibila. Dimensiuni disponibile: 15/10mm, 20/15mm, 25/20mm, 40/30mm.


Se aplica MASTERSTOP inaintea turnarii betonuluiSe pregateste suprafata prin curatare, desprafuire etc.
Nu este permisa hidratarea produsului inainte de turnarea betonului, asa ca se indeparteaza orice urma de apa de pe suprafata respectiva.
Se aplica MASTERSTOP inaintea turnarii betonului pe suprafata rostului, in interiorul cofrajului, la baza lui, pe toata lungimea rostului la mijlocul acestuia (se asigura min 80 mm acoperire cu beton pe toate laturile).
Continuitatea la capete se va realiza prin petrecerea cu 8-10 cm, în plan orizontal, prin fixarea în doua cuie de fiecare parte, la 7-8 cm unul de altul, unul la 2 cm de capat iar celalalt la 10 cm de capat) sau prin lipire. Pentru împiedicarea miscarii cordonului în momentul turnarii betonului se recomanda folosirea unei grile de limitare a deplasarii cordonului. Daca nu se foloseste o asemenea grila atunci cordonul se va lipi cu adeziv sau se va prinde în cuie fixate la o distanta de maxim 30 cm între ele.